מדריך להקמת עסק: עצות לעסקים חדשים ב-2024

מדריך להקמת עסק: עצות לעסקים חדשים ב-2021

החלטתם להגשים חלום של שנים וסוף סוף לפתוח עסק עצמאי משלכם?

ללא ספק החלטה מרגשת שהולכת לשנות את חייכם.

על פי נתוני דוח של הסוכנות לעסקים קטנים במשרד הכלכלה, בישראל חלה עלייה משמעותית בשנים האחרונות בשיעור היזמות העסקית של עסקים חדשים ובהחלט ניתן  לומר שהעולם נחלק לשניים:

אלו שתמיד חלמו לפתוח עסק ואלו שטוב להם בתור שכירים.
אם אתה שייך לסוג הראשון, לפני שאתה רץ לפתוח עסק ועל מנת שלא תהפוך לחלק מן הסטטיסטיקה בכל הקשור להיקף העסקים שנסגרים כבר בשנים הראשונות לפעילותם, ריכזנו מספר עצות שיוכלו לסייע לכם:

בדיקת היתכנות כלכלית ועסקית

לפני קבלת ההחלטה הסופית, כדאי לבחון באיזו מידה הרעיון העסקי ניתן ליישום. על הבדיקה לכלול היתכנות שיווקית, תפעולית, משפטית ופיננסית.

בשלב זה יש להעריך את פוטנציאל ההכנסות של העסק ולאמוד את עלויות ההשקעה הראשונית ואת ההוצאות השוטפות דוגמת שיווק וכוח אדם.

אם מדובר במכירת מוצר כלשהו יש לבחון את עלויות המוצר והיכולת למכור אותו ברווח, וכן האם יש ברשותך את התקציב הדרוש עבור הקמת עסק חדש והרצתו.

אם מדובר בעסק המוכר שירותים רצוי להבין מה יהיה הקונספט, מי קהל המטרה ובמקביל לבחון את ה"שוק" כדי להבין את רמות התמחור והרווחיות הנדרשת.

עצמאי בשטח או הקמת עסק עם שותף?

שלב הבא הוא קבלת ההחלטה האם להקים את העסק לבד או עם שותפים, לכל אחד המצדדים יתרונות וחסרונות שיש להביא בחשבון.

בהקמת עסק עם שותפים אתם חולקים סיכונים, קיימת השתתפות בהשקעה הראשונית ויש שיתוף פעולה בין אנשים בעלי יכולות שונות.

לעומת זאת, בעסק אותו אתם מנהלים לבד יש לכם עצמאות בניהול ואתם נמנעים מחיכוכים פוטנציאלים בין השותפים.

בנוסף, במקרה בו הקמתם עסק לבד, תוכלו לקבל החלטה על סגירתו במידה ותידרשו באופן פשוט יחסית גם ליישום.

בשותפות לעומת זאת, קיימות מגבלות לפירוק העסק, ובמקרה של חילוקי דעות קיים צורך לפנות לערכאות משפטיות.

לכן רצוי מאוד דווקא בשלב ההקמה לבצע בחינה מדוקדקת של הנושאים הללו עם איש מקצוע בעל ניסיון רב שיידע לכוון אתכם באופן נכון.

בחירת בעלי מקצוע איכותיים לעסק החדש

בין אם אתם מקימים עסק בתחום המסחר, שירותים, תעשייה או בעלי עסק במקצוע חופשי, כדאי ואף  מומלץ להסתייע ביועצים חיצוניים שיעזרו לכם לבנות תוכנית פיננסית, יעניקו לכם כלים שיווקיים, ייעוץ ארגוני ותפעול העסק.

במהלך השנים יצרנו לנו רשימה של אנשי מקצוע מומחים, מקצועיים וישרים, אותם אנו יכולים לקשר עם לקוחותינו בעת הצורך.

צורת התאגדות

שלב קריטי שעשוי להשפיע מאוד על ההצלחה או כישלון של העסק הינו קבלת ההחלטה כיצד יש לרשום אותו. יש מספר סוגי התאגדויות והם: עוסק פטור, עוסק מורשה, שותפות וחברה בע"מ.

פטור או מורשה?
עוסק פטור הוא עוסק שמחזור עסקאותיו מוגבל לסך של 120,000 ₪ (שנת 2024) בשנה והוא אינו נמנה על קבוצת בעלי מקצוע שהמחוקק אינו מאפשר להם להיות עוסק פטור.

אם אתם נמנים על קבוצה זו, או שהכנסותיכם השנתיות עולות על 120,000₪  – תוכלו להירשם כעוסק מורשה.

בגדול ההבדל הוא שעוסק מורשה חייב לגבות מע"מ מלקוחותיו ולהעבירו, בניכוי המע"מ ששילם בגין הוצאות העסק, לאוצר ועסקאותיו של עוסק פטור פטורות מתשלום מע"מ בגינן אך הוא אינו יכול לקבל בחזרה את המע"מ הכלול בתשלומיו.

שותפות או חברה?
בקצרה נאמר, כי שותפות מחייבת קיומם של שני שותפים לפחות, בעוד חברה יכולה להיות מוקמת גם על ידי יחיד. להבדיל משותפות, חברה היא אישיות משפטית נפרדת מבעליה.

לצורך הקמת חברה יש צורך בחתימה על תקנון שמבטא את ההסכמה היסודית שבין מקימי החברה ולהגיש לרשם החברות טופס בקשה לרישום.

חשוב לקחת בחשבון כי לחברה עלויות נוספות של אגרת רישום ואגרה שנתית, הנהלת חשבונות כפולה, דו"חות כספיים ומחויבויות נוספות לצורך ניהול ספרים. השאלה האם להתאגד כחברה תלויה בעיקר בגובה ההכנסות בעסק, או נכון יותר בגובה הרווחים.

מדריך להקמת עסק – לסיכום:

פתיחת עסק עצמאי היא תהליך של למידה, גם על עצמך ועל היכולות שלך וגם על התחום בו אתה הולך לעסוק. הבחירה בנו מאפשרת לך לעשות את המסע הזה בידיעה שיש לך רשת בטחון מקצועית במשרד בו נצבר ניסיון רב עם מאות לקוחות במגוון תחומים שונים שיסייעו לך להקטין את חוסר הוודאות שמלווה את השנים הראשונות לפתיחת עסק.

אחד היתרונות הגדולים ביותר בפנייה אלינו על מנת שנלווה אותך בצעדיך הראשונים בפתיחת עסק, היא ביכולת שלנו לחסוך ממך טעויות שעולות הרבה מאד כסף ושברון לב.

 

לקביעת פגישת ייעוץ לפתיחת עסק ללא עלות וללא התחייבות פנו אלינו.

אודות הכותב

עו"ד ויועץ מס ישראל סלבין

ישראל סלבין, תואר ראשון במשפטים (התמחות במיסוי) ויועץ מס. שימש כמנהל בכיר במחלקת המיסוי של פירמת ראיית החשבון Ernst & Young וכמנהל מחלקת המיסוי במשרד עו"ד של דורון ברזילי ושות'. בעל ניסיון רב במתן ייעוץ מיסויי לשכירים, עצמאיים וחברות, מיסוי פרט, שוק ההון, תיכנון ומיסוי פרישה, גילוי מרצון ועוד.
תגובות ושאלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים נוספים
דברו איתנו

פנו אלינו לתיאום פגישת ייעוץ חינם

דילוג לתוכן